Riddle..Πού είναι το Re.1 ???

Λοιπόν, αυτό το αίνιγμα απορροφά σοβαρά το μυαλό μου .. εύχομαι να με βοηθήσεις ...



το αίνιγμα έχει ως εξής: -

3 άντρες πηγαίνουν σε ένα εστιατόριο για μεσημεριανό γεύμα. υπάρχει λογαριασμός Rs.25. Όλοι τους μοιράζουν χαρτονομίσματα Rs.10. Έτσι, συνολικά, υπάρχουν Rs.30 στον σερβιτόρο του ξενοδοχείου. Λοιπόν, υπάρχουν Rs.30 και Rs.25, οπότε η αλλαγή που πρέπει να επιστραφεί είναι Rs.5, οπότε ο φάτρης επιστρέφει Rs.5 σε 5, Re.1 νομίσματα .... ο σερβιτόρος στο δρόμο διατηρεί Rs.2 ως συμβουλή, λοιπόν, Rs.3 από Rs.5 αριστερά, έτσι ο καθένας επιστρέφει Re.1, επομένως η πληρωμή Rs.10 και η επιστροφή Rs.1 είναι σαν πληρωμή Rs.9, έτσι αν 3 άτομα πληρώσουν Rs.9, τότε είναι Rs.29 Το Rs.2 είναι με τον σερβιτόρο = Rs.29 αλλά είχαν πληρώσει αρχικά Rs.30, οπότε πού είναι το Re.1 .. ????



παρακαλώ οι φίλοι μου να με βοηθήσουν με αυτό ... !!

18 απαντήσεις

  • ΣερίνηΑγαπημένη απάντηση



    νομίζω ότι είναι το πιο διάσημο αίνιγμα σε όλο τον κόσμο (λείπει το αίνιγμα του δολαρίου). απλά είναι σε μια νέα μορφή

  • Αγάπη Γκουρού

    Είναι πραγματικά πολύ απλό ... απλά κάντε κάποια μαθηματικά:

    Ο καθένας πληρώνει Rs 10 και επιστρέφει το Re 1, οπότε βασικά έχουν πληρώσει Rs 9 το καθένα.



    Συνεπώς, το συνολικό ποσό είναι 27 Rs (9x3), το οποίο είναι 25 για το λογαριασμό και 2 για το tip.

    Η ανάλυση Rs 30 είναι 25 για λογαριασμό + 2 καθώς επιστρέφεται η συμβουλή + 3.

  • Ανώνυμος

    Είναι απλό, όλοι πληρώθηκαν Rs 9, οπότε 9 * 3 = 27 (Rs 25 για τον λογαριασμό και Rs 2 για την άκρη). Αυτό μας αφήνει με Rs 3 από τα αρχικά Rs 30. Αυτό μοιράστηκε Re 1 το καθένα. Τώρα το λάθος στο αίνιγμα είναι ότι προσθέτετε Rs 2 για τον σερβιτόρο σε 27 Rs, αλλά Rs 27 περιλαμβάνει ήδη την άκρη. Αυτό μας αφήνει με Rs 3, τα οποία μοιράστηκαν. Έτσι συνολικά Rs. 30. Έτσι χαλαρώστε, απολαύστε

  • ωραία_λίμπρα



    Είναι μια δύσκολη ερώτηση ... Η σύγχυση δημιουργείται στη λογιστική ...

    Όταν πληρώνονται μόνο 27 Rs ... 9 + 9 + 9, γιατί γίνεται η λογιστική για 30;

    27 Rs πληρώνονται από τα 3, εκ των οποίων Rs. 25 είναι το κόστος του φαγητού και 2 Rs πηγαίνουν στο σερβιτόρο.

  • Τι πιστεύετε για τις απαντήσεις; Μπορείτε να συνδεθείτε για να δώσετε τη γνώμη σας σχετικά με την απάντηση.
  • Μαρία U

    Αυτό είναι ένα μαθηματικό πρόβλημα όπου προσθέτετε και αφαιρείτε από λάθος πλευρά. Μου είπαν το ίδιο αίνιγμα, αλλά σε δολάρια ΗΠΑ και τα 3 παιδιά νοίκιαζαν ένα δωμάτιο ... ούτως ή άλλως ... εδώ είναι η απάντησή σας:

    Κάθε πλήρωσε Rs 10, δηλαδή συνολικά Rs 30.

    όνειρα να σκοτώνεις ανθρώπους

    Αλλά ο καθένας παίρνει πίσω 1 Rs. Έτσι, συνολικά ο καθένας έχει πληρώσει μόνο 9 Rs το καθένα. Έτσι 9 + 9 + 9 = 27

    Και οι τρεις άντρες πλήρωσαν συνολικά 27 Rs.

    Το ερώτημα τώρα είναι σε ποιον;

    25 Rs καταβλήθηκαν στο εστιατόριο και Rs2 στον σερβιτόρο.

  • MRR

    ο λογαριασμός είναι για 25 Rs

    δίνουν Rs 10 το καθένα = Rs 30

    το υπόλοιπο είναι Rs 5

    και οι συμβουλές του σερβιτόρου είναι Rs 2

    ονειρεύομαι να σκοτώνεις κάποιον

    έτσι ο καθένας παίρνει ρουπία 1 πίσω 25 + 2 + 3 = 30

    αν δώσουν Rs 9 το καθένα τότε το σύνολο. wud είναι 27 Rs

    και ο σερβιτόρος παίρνει Rs 2

    το σύνολο είναι Rs 29

    όταν έδωσαν μόλις 29 Rs, δεν έχει νόημα να ζητήσουμε το Re.1

  • Ανώνυμος

    ο λογαριασμός είναι για 25 Rs

    δίνουν Rs 10 το καθένα = Rs 30

    το υπόλοιπο είναι Rs 5

    και οι συμβουλές του σερβιτόρου είναι Rs 2

    έτσι ο καθένας παίρνει ρουπία 1 πίσω 25 + 2 + 3 = 30

    αν δώσουν Rs 9 το καθένα τότε το σύνολο. wud είναι 27 Rs

    και ο σερβιτόρος παίρνει Rs 2

    το σύνολο είναι Rs 29

    όταν έδωσαν μόλις 29 Rs, δεν έχει νόημα να ζητήσουμε το Re.1

  • γλυκούλα μου

    τρία 9 μέσα (9 * 3 = 27), ο λογαριασμός πρέπει να πληρώσει είναι rs.25, και δύο ρουπίες συμβουλές στον σερβιτόρο, αυτό είναι όταν όλοι έδωσαν ως rs9, όχι rs.1, δίνουν rs.10 , μετά δύο ρουπίες σε σερβιτόρο και μία ρουπία για αυτά τα τρία άτομα

    Πηγή (ες): Είναι η δήλωσή μου σωστή
  • κάμπια

    δεν υπάρχει σύγχυση ..

    3 * 9 = 27

    ας θεωρήσουμε τα χρήματα που πήρε ο Σερβιτόρος και το ποσό του λογαριασμού ως έξοδα από τρία άτομα

    πληρώνουν rs.10

    10 * 3 = 30

    το κόστος ανά άτομο είναι 27/3 = 9

    υπόλοιπο ποσό 30-27 = 3

    όνειρα για κύματα και νερό

    3/3 = 1

    Αιγόκερως στο 7ο σπίτι

    οπότε εγκαταστάθηκαν σωστά ..

    το πράγμα είναι ότι ο σερβιτόρος παίρνει 0,66 ρουπίες από κάθε άτομο ως συμβουλές.

    και κάθε άτομο τρώει για 25/3 = 8,33 ρουπίες

    έτσι συνολικές δαπάνες για ένα άτομο = 8,333 + 0,666 = 9

    και επιστρέφουν rs.1 ..

  • φλαμουριά

    με συγχωρείτε; 9 * 3 = 27..όπως το κατάλαβα; ο λογαριασμός είναι Rs.25, οπότε ο καθένας δίνει 10.:. 10 * 3 = 30, ωραία.

    ο σερβιτόρος παίρνει Rs.5 .... ας υποθέσουμε ότι έδωσε πίσω και τα 5, τότε όλα είναι καλά, αλλά παίρνει 2, οπότε τρία μένουν έξω, τα οποία δίνει ... επομένως είναι σαν να πήρε πίσω τρεις ρουπίες σε αντάλλαγμα για 5 , και οι 2 πήγαν στον σερβιτόρο ... το κόλπο εδώ είναι ότι το καθένα δίνει 25/3 = 8.333 και όχι 10

  • Harish555

    Προσπαθείτε να συγκρίνετε τα άλογα και τους ελέφαντες. Έτσι δεν θα λάβετε απάντηση.

    Σύνολο Rs 30

    Μπιλ 25 Rs

    Το υπόλοιπο είναι Rs 5

    Από Rs 5

    Ο Waitor έχει Rs 2

    Υπόλοιπο Rs 3 - επιστράφηκε

    Τα οποία διανεμήθηκαν εξίσου.

    Γιατί προσπαθείτε αλλιώς;

  • Εμφάνιση περισσότερων απαντήσεων (7)